Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Csinnadratta, zenés hűhó, avagy utcaszínházak a Csobánka téren

2016. 10. 01. - 2016. 10. 02.

Minden program ingyenes.
Porondmester: Zugmann Cugi Zoli
Mindkét napon 15.00-20.00 Bábautomata, Tekergő tér, Cugivurstli

Október 1. szombat
15.00 Gulyás Terka – avagy aki a müzlit nem szereti, rossz ember nem lehet… – Mikoropódium Családi Bábszínház, előadja: Aracs Eszter
Mindent tud, amit híres elődei, de női szemmel nézi a világot. Szeretne egy jó gulyáslevest főzni a gyerekeknek, ám az ördögök – Müzli János, Zabpehely Béla, Popkorn Péter vagy Megdonáldsz Aladár – el akarják rabolni a levest, és le akarják vinni a pokolba. Persze Terka ezt nem hagyja, előveszi fakanalát, és jól elagyabugyálja őket, hősiesen vigyáz a levesre.
16.00 Tintaló Cirkusz. A Tintaló Cirkusz egy szokatlanul kicsi cirkusz, ahol 20-25 gyermek számára van férőhely. És csak a gyerekeknek! Ide bizony a szülők nem léphetnek be! Ők a sátor oldalán elhelyezett lyukakon keresztül kukucskálhatnak, miközben csemetéik közvetlen közelről láthatják a mechanikus bábok 25 perces műsorát. Az aprócska porondon fából faragott elefánt, bohócok, légtornász, egyensúlyozó-művész ejti ámulatba a nagyérdeműt. Az előadás naponta többször is megtekinthető!
16.00 Bábautomata
16.30 Csipás, a csodacsődör – Szárnyas Sárkányok
Interaktív gólyalábas térjáték népmesei elemekkel
17.30 Tintaló Cirkusz
17.30 Bábautomata
17.30 STOP, állj meg és nézz! – Mikoropódium Családi Bábszínház, előadja: Lénárt András
18.00 Vitéz László – Pályi János vásári bábjátéka. A hagyományos vásári bábjátékban a piros sapkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát a halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték ez, melyet a vásári mutatványok előznek meg.
19.00 Világjáró marionettek – Sarkadi Bence. Saját készítésű, faragott marionettekkel előadott történetek kapcsolódnak laza füzérré az egyszemélyes produkcióban, amely bejárta a világot Görögországtól Ausztráliáig, Indiától Dél-Koreáig, Kolumbiától Kanadáig. Sarkadi Bence, Magyarország egyetlen nemzetközi hírű marionett-mestere, hat kontinens legnagyobb utcafesztiváljain és legkisebb utcasarkain bűvölte el felnőtt és gyermek közönségét.
20.00 Nincs itt semmi látnivaló! – Tintaló Társulás. Egy régi világítótorony tövében arra várunk, hogy idegenvezetőnknek végre leteljen az ebédszünete. Várakozás közben csak bámuljuk az épületet, amiről hamarosan kiderül, hogy jóval forgalmasabb, mint amilyennek első pillantásra tűnt. Van, aki azért érkezik ide, hogy végre kicsit kikapcsolódjon. Van, aki menekülés közben véletlenül köt ki a toronynál, és  van, aki randevút beszélt meg ide… Csak hát teljes képtelenség egy időben, egy helyen relaxálni, rejtőzködni és randevúzni embereknek – nem igaz? Teljes képtelenség!

Október 2. vasárnap
15.00 Toborzó a Csobánka téren – zenés gólyalábas hívogató
15.30 Szőlőszem Kálmán – Écsi Gyöngyi
Népi hangszereken közreműködik: Kováts Marcell
Megszületni isteni ajándék, hát még akkor, ha az emberfia egy szőlőszemből születik, ahogy Kálmán és Boriska. Testvéries és szerelmetes kapcsolatukra ezer veszély leselkedik.
Megharcolni a rendkívüli élet küldetését és egyediségét nem könnyű feladat. A mese a szőlővel és szürettel kapcsolatos szokáskör tárgyi elemeit használja fel, a palóc nyelv és az élő népzene egy valósabb, léleknyitogató közegbe hívja be a nézőt, a mese pedig felajánlja a közreműködést gyermekeknek és felnőtteknek is.
16.15 Bábautomata
17.00 Békásmegyeri Otelló – Kajárpéci Vízirevü
Vásári tragédia
A Kajárpéci Vízirevü nem mutatja be William Shakespeare: Othello, a velencei mór című tragédiáját, pedig az egy csodálatos alkotás.
A békásmegyeri pincesoron az a szó, hogy otelló, egészen mást jelent az embereknek. Személyesebb, átélhetőbb élmény, mint valami régen élt, külföldi tollforgató irománya. A helyszín sem Velence vagy Ciprus, hanem a békásmegyeri ÁFÉSZ italbolt. Itt támasztja a pultot hősünk, Héteott Heló, helyi alkalmi munkás, valamint Szesz Démona kocsmatündér, hősünk szívének választottja. Na és a helyi cinikus kocsmáros, Jágó István, aki körmönfont közbeszólásaival próbál konkolyt hinteni két szív szerelmének tiszta búzája közé.
18.00 Bábautomata
18.30 Guruló Cirkusz – Mikropódium Családi Bábszínház, előadja: Aracs Eszter
19.30 Halálian jó történet – Barboncás Társulat
Ugye milyen rossz, amikor várni kell valakire? És hogy ez pont a nagyanyám? Na, igen… A nagyanyám, aki szürke haját pedáns kis kontyba fogta minden reggel össze, aki imádott teázni. Aki minden áldott nap meghallgatta kedvenc Tom Waits-dalát, a Matildot, és álmában kötéltáncosnő volt egy híres cirkuszban.

Részletek

Kezdés:
2016. 10. 01.
Vége:
2016. 10. 02.
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

Békásmegyeri Közösségi Ház
Csobánka tér 5.
Budapest, 1039 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 1 243 2432, +36 1 243 2433