Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Életigenlők filmklub

január 24. 17:00

Házigazda: Kisbalázs Anna konduktor, speciális mozgásterapeuta, manuálterapeuta, gyógymasszőr

A Magyar Kultúra Napja

Január 24. szerda 17.00
Dr. Pető András /2011-es dokumentumfilm/

„Különleges ember élt körünkben. Orvos, irodalmár, filozófus, a korabeli kávéházak ismert alakja. Kiközösítette a szakma, szorongatta a pártpolitika, mégis a maga útját járta: a keze alatt megtanultak ülni, járni a magatehetetlenek, beszélni a némák, visszakapták emberi méltóságukat a társadalomból kirekesztettek. Mára világszerte közismertté és elismertté vált a hatvan évvel ezelőtt életre hívott módszer.”

A Magyar Kultúra Napja alkalmából Dr. Pető András életét vesszük górcső alá, akinek speciális módszere, a Pető-módszer (konduktív pedagógia, speciális mozgásszervi neurorehabilitáció), méltán lett szellemi hungarikummá, amely a világban közismert módszer a mozgáskorlátozott gyermekek és felnőttek életében.

Módszerét tovább alkalmazzuk mai napig konduktortársaimmal szerte a világban. A film megnézése után személyesen válaszolok a Pető-módszer sajátosságairól, azaz a konduktorok feladatáról (a szakmai munkánkról), az idegrendszeri eredetű mozgásszervi sérülések fejlesztésének lehetőségéről, ahogyan mi, konduktorok segítünk a sérült idegrendszernek a mozgásmintákat újjászervezni, kialakítani, összerendezni, gyakorolni és megtanulni.

Részletek

Dátum:
január 24.
Időpont:
17:00
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

Civil Ház
Kolosy tér 2. Piac I. emelet
Budapest, 1036
+ Google Térkép
Telefon:
+36 1 240 0262, +3630 247 4819