Bemutatkozás

LIV_2599

Kedves Vendégeink!

Az Óbudai Kulturális Központ házaiban tartalmas, izgalmas programokkal várjuk Önöket egész évben. Arra törekszünk, hogy a házak bármelyikét felkeresve mindig találjanak kedvükre való programot. Az intézmények integrálása után megőriztünk mindent, ami érték, de igyekeztünk még változatosabbá, színesebbé tenni a kínálatot.

Az Óbudai Kulturális Központ zömmel tradicionális programokkal képviselteti magát a kulturális palettán, de minden évben kínál újdonságokat is a látogatóknak. 

 

hazkepA 2015-ben 40 éves épület a hét minden napján nyitva áll önök előtt, kultúrát és értéket közvetít, közösségeket épít, izgalmas programokkal kínál szórakozást. Klubok, tanfolyamok, előadások sora nyújt lehetőséget a szabadidő hasznos eltöltésére, tanulásra, sportolásra.

Vasárnap délelőtt a családokat várjuk, bábszínházzal, egyéb gyermekműsorokkal, kézműves foglalkozásokkal és táncházi programokkal. A legkisebbeknek szólnak a Bérletes meseszínházi előadások, ahol a nézők a klasszikusoktól a mai kedvencekig mindent megtalálnak.

Idősebb vendégeink számára a Körmendi János bérlet és a Nyugdíjas színházbérlet előadásai hozzák házhoz kedvenc színészeiket, s mindezt megfizethető áron, szombat koradélután, és szerda délelőttönként, hogy ne kelljen a csúcsforgalomban, vagy sötétedés után közlekedniük.

Péntek esténként az Irodalmi kávéház előadásaival is az Önök szórakozását és kényelmét szolgáljuk. Műsorainkat úgy válogatjuk, hogy minden korosztály találjon kedvére valót, s a jövőben is igyekszünk minél szélesebbé, színesebbé tenni a kínálatot.

A koncertrajongók – a kerület határain túlról is – zsúfolásig megtöltötték a színháztermet Zorán, Zséda, vagy Lajkó Félix fellépésein, – őket a jövőben is rangos előadók műsorával várjuk.

A San Marco Galéria havonta új kiállításnak ad otthont.

A táncolni vágyókat pedig várja a Sirtos görög táncház és a Casablanca Táncláz.

A ház bárki számára elérhető, hiszen akadálymentes és a színházterem lifttel is megközelíthető. Az eltolható falak, a nyitható tető sajátos hangulatot és számtalan variációs lehetőséget rejt a rendezvények, konferenciák szervezésekor.

Évek óta itt kerül megrendezésre a neves előadókat felvonultató San Marco Szabadegyetem, tavasszal és ősszel pedig a rendkívül népszerű Nemzetközi Ásványbörze és Bonsai kiállítás.

Az Óbudai Kulturális Központ a házak működtetésén túl a kerületi nagyrendezvények szervezésével – Óbuda napja, Óbudai Nyár, Óbudai Bornapok – Borok és Ritmusok, Advent Óbudán – is a lakosság kulturális igényeit szolgálja.

Az Óbudai Kulturális Központ Békásmegyeri Közösségi Háza a hét minden napján érdekes programokkal várja a látogatókat.

A legkisebbek gyakorta báb- és gyermekszínházi előadásokon ismerkedhetnek a kultúra alapjaival, az Aprók táncán pedig a Kolompos együttes húzza nekik a talpalávalót. Természetesen Békásmegyerről sem hiányozhat a Bérletes meseszínház sem. A kisiskolásokat havonta külön táncház várja.

A Nosztalgia bérlet kínál újabb lehetőséget az idősebbeknek, hogy társaságra leljenek a házban.  Délutánonként tanfolyamok sora nyújt lehetőséget a tanulásra, szórakozásra, sportra – korosztálytól függetlenül. A klubok, fórumok kedvelőire is számítunk, akárcsak az egészségükért tenni vágyókra. Folytatva az ÖKO-7-hez kapcsolódó hagyományokat, programjainkban ezután is nagy hangsúlyt kap a környezet-, és természetvédelem.

A közösségi ház változatlanul teret ad a kerületben élő nemzetiségek bemutatkozásának, az évszakokhoz, ünnepekhez kötődő rendezvényeknek, báloknak.

Az Óbudai Kulturális Központ Csillaghegyi Közösségi Háza külsejében és programjaiban is megújulva várja önöket. Alkalmazkodva a látogatók igényeihez, a hangsúly a gyermek és családi programokon van, de a felnőtt látogatókra is gondoltunk. A mesés hangulatú kézműves ház igazi közösségkovácsoló, értékőrző helyszín, ahol a gyermekfoglalkozások mellett a felnőttek számára is lehetőséget kínálunk a múlt értékeinek megőrzésére. Az udvaron lévő mini játszótér és közlekedési park a családi együttléthez ideális helyszín. Emellett alkalmanként bábszínház várja a kicsiket, egészségnap és izgalmas előadások, koncertek és egyéb rendezvények a felnőtteket.

Az Óbudai Promenád program keretében kialakított modellértékű, új közösségi terünk a Civil Ház, mely a Kolosy téri piac galériáján egy kb. 80 fő befogadására alkalmas, bútorozott terem, iroda és raktárhelyiséggel.

Az új létesítményünk a civil szervezetek aktivitására alapozva szervezi a programokat, amelyek a helyi lakosságnak, leginkább a kisgyermekes családoknak vagy a nyugdíjas korosztálynak szólnak és alkalmazkodnak a piac nyitva tartásához.
Az Óbudai Kulturális Központ biztosítja az ingyenes helyiséghasználatot és a szükséges minimális feltételeket (bútorok, projektor, vetítővászon, hangosítás, műszaki és szervezői segítségnyújtás).
Az állandó vagy időszaki programok, műsorok, kiállítások, előadások, foglalkozások a civil szervezetek pályázata illetve megkeresés útján alakul ki. Figyelembe véve a Civil Ház modellértékét és újszerűségét, ezek rugalmasan változhatnak a lakosság felől érkező igények szerint.

Az Óbudai Kulturális Központ legfiatalabb háza a 3K, amely egyszerre jelenti a Kaszásdűlői Kulturális Központot és a kultúrát, közösséget, közművelődést.

Az újonnan beépített színpadtechnika jóvoltából közel 200 fő befogadására, s kamaradarabok, koncertek, kiállítások és izgalmas előadások lebonyolítására alkalmas az épület. A folyamatosan bővülő programok a legkisebbektől a legidősebb korosztályig kínálnak műsorokat a közönségnek. Akárcsak a többi ház, a 3K is értékes műsorokkal verseng a látogatók kegyeiért, s egyben ideális helyszínt jelent a közösségépítéshez is.

A legkisebbeket gyermekszínházi előadások és rendszeres Hangszersimogató klub várja, ahol megismerkedhetnek a hangszerekkel és az együttzenélés örömével. A felnőtteket koncertek, stand-up estek várják, az idősebbek számára pedig rendszeres Nosztalgiaesteket szervezünk. Igen népszerű a ház Lelkifröccs sorozata, ahol ismert szakemberek és közéleti személyiségek osztják meg gondolataikat a legkülönbözőbb témákban.

Az Óbudai Kulturális Központ házaiban a hét minden napján reggeltől estig találnak elfoglaltságot a tanulni, szórakozni vágyók. Jöjjenek és érezzék otthon magukat a programokon, klubokban, tanfolyamokon. Használják ki a lehetőséget, hogy nálunk nem csak egymással tarthatják a kapcsolatot, hanem Internet kávézóink jóvoltából az egész világgal.

 

Szeretettel:
Lőrincz Edina
ügyvezető igazgató