Internet kávézó

Kedves Látogatóink!

A Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács támogatásával Internet Kávézó működik az Óbudai Kulturális Központban.

Hétköznapokon 8-20 óráig.

Minden megkezdett fél óra 150 Ft.

A szélessávú Internet elérést pedagógusok, köztisztviselők és mozgáskorlátozottak ingyenesen vehetik igénybe, a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács támogatásával.

Információ: info@omk.hu, 388-73-70, 388-23-73 vagy az információs asszisztenseknél

A gépeket fél órás időszakokban lehet használni.
A használónak jeleznie kell igényét az Internet Kávézó felügyelőjénél.
A használó az igényelt időszakra szóló kártyát kap.
A kártyán a kezdés és befejezés időpontja fel van tüntetve, és a kiválasztott gépet csak ebben az időszakban használhatja.
A kártya bemutatásával a használó megválthatja jegyét az információs asszisztenseknél.
Aki hosszabb időre szeretné az adott gépet igénybe venni, egyszerre több jegyet is válthat, a kártyáján feltüntetett időszaknak megfelelően.
A használó a kártyával és a jeggyel jogosult az általa kiválasztott gép használatára, a kártyán feltüntetett időpontig.
A használó a szolgáltatás igénybevétele alatt köteles a jegyét megőrizni.
Az időszak lejárta után a használó köteles a szolgáltatás igénybevételét beszüntetni vagy az igénybevételt, ha ez fizikailag lehetséges, a gépre nincs várakozó, újabb összeg befizetésével meghosszabbítani. Az ingyenes használók esetében, ha a gépre más nem jelentkezett be, a használat meghosszabbítható.

Előzetes bejelentkezéssel az esetleges várakozások elkerülhetők.

Internet Kávézó Házirend

Az Óbudai Művelődési Központ Internet Kávézója a Közép- Magyarországi Fejlesztési Tanács támogatásával jött létre. Elsősorban a III. kerületi pedagógusok, köztisztviselők és mozgáskorlátozottak számára alakítottuk ki. Az információs társadalom fejlődését hivatott szolgálni, megőrzése mindannyiunk érdeke.

Igénybevételi jogosultság
Pedagógusok, köztisztviselők és mozgáskorlátozottak számára a szolgáltatás igénybevétele ingyenes. Az első alkalommal a jogosultságot igazolni kell. Ez történhet pedagógus igazolvány, mozgássérült igazolvány segítségével ill. munkáltatói igazolással. Erre az adott személy nem kötelezhető, de akkor nem veheti igénybe a szolgáltatást. A köztisztviselők esetében a munkaviszony ellenőrizhető, egyéb igazolvánnyal nem rendelkeznek.

A nagyközönség részére a szolgáltatás térítés ellenében vehető igénybe.
A szolgáltatást 14 éves kortól bárki igénybe veheti, aki már személyi azonosító kártyával ill. személyi igazolvánnyal rendelkezik. Az életkor megállapításánál az információs asszisztens kérheti az adott igazolvány felmutatását. Erre az adott személy nem kötelezhető, de akkor nem veheti igénybe a szolgáltatást.
14 éven aluli gyerekek csak nagykorú felügyelete mellett internetezhetnek.

A használat módja:
Az adott időszak igénybevételéhez célszerű telefonon időpontot egyeztetni információs asszisztenseinkkel.
Az Internet Kávézó gépei elsősorban Internetezésre használandók. Ezen belül lehetőség van az Internet Explorer böngésző és az Outlook Express levelező program, ezen túl az Open Office szoftvereinek használatára.
A gépek a felhasználóktól elzárva tartandók, floppy vagy CD ill. DVD lemez használata a vírusvédelem okán nem megengedett. Letöltési lehetőségük csak USB csatlakozással van, amely egy hosszabbító segítségével elérhető.

Tagsági rendszer
A pedagógusok, köztisztviselők és mozgáskorlátozottak az első bejelentkezés és a jogosultság igazolása alkalmával automatikusan tagokká válnak. Adataik bekerülnek az un. regisztrációs dossziéba, amely tartalmazza a tag nevét, munkahelyét és címét, valamint egy elérhetőségi telefonszámot.
A tagság pedagógusok és köztisztviselők számára 1 évre szól, és évente meghosszabbítható. Ekkor ismét igazolni kell a jogosultságot. A mozgáskorlátozottak számára a tagság folyamatos, csak az első alkalommal kell igazolni a jogosultságot.
Az ingyenességre jogosult tag 14 éven aluli gyermeke, az ő felügyelete mellett, használhatja ingyenesen a szolgáltatást.
A tagok részére részükre tagsági kártyát állítunk ki, amelyen szerepel a jogosult neve és a tagság érvényességi ideje.
A tagsági kártya át nem ruházható.
A tagsági kártyát minden alkalommal be kell mutatni. Ha a tag kiléte kétséges az ÓMK munkatársai számára, kérhetik, hogy igazolja magát valamely hivatalos igazolványával (személyi azonosító kártyával ill. személyi igazolvánnyal, jogosítvánnyal, útlevéllel.) Erre az adott személy nem kötelezhető, de akkor csak térítés ellenében veheti igénybe a szolgáltatást.

Szabályok
Azok, akik térítés ellenében veszik igénybe a szolgáltatást, az összeg ellenében jegyet kapnak. A jegyre a kezdés időpontját (óra, perc) rá kell írni, és azt a használó a szolgáltatás igénybevétele alatt köteles megőrizni.
A használó a szolgáltatást a bejelentett és kifizetett időszakban használhatja. A kifizetett időszak lejárta után a használó köteles a szolgáltatás igénybevételét beszüntetni vagy az igénybevételt, ha ez fizikailag lehetséges, a gépre nincs várakozó, újabb összeg befizetésével meghosszabbítani. Az ingyenes használók esetében, ha a gépre más nem jelentkezett be, a használat hosszabbítható.

A számítógépek használata csak rendeltetésszerűen történhet:
Tilos az asztalra ételt és italt tenni, mivel azok károsíthatják a gépeket.
Tilos a monitorok fogdosása, bökdösése, mert maradandó károsodást okozhat az eszközön.
Tilos bármi nemű rongálás, károkozás.
Az eszközök rongálása vagy eltulajdonítása rendőrségi eljárást vonhat maga után.
A törvényt és közízlést sértő oldalak látogatása nem megengedett. Aki ezeket az oldalakat látogatja, időszakosan vagy teljes mértékben eltiltható az Internet Kávézó használatától.